Autobedrijf Rom van Vlimmeren, Autobedrijf, Garage, Alfa Romeo, Fiat, Lancia, onderhoud, APK keuring, distributieriem, tweedehands auto, grote onderhoudsbeurt, winterbanden, Fiat dealer.

Al meer dan 40 jaar gepokt en gemazeld in de Italiaanse automerken Alfa Romeo, Fiat en Lancia.

Autobedrijf Rom van Vlimmeren, dé Alfa Romeo, Fiat en Lancia specialist.

Werkzaamheden van Autobedrijf Rom van Vlimmeren

Autobedrijf Rom van Vlimmeren is dé Italiaanse autospecialist van West Brabant,
met specialisatie in de merken Alfa Romeo, Fiat en Lancia.

Dit zijn de diensten die wij voor u uit kunnen voeren:
- APK keuringen.
- Onderhoudsbeurten, regulier onderhoud zoals distributieriem vervangen, remblokken, koppelingen, wiellagers, draagarmen, etc.
- Airco service.
- Banden (de)montage, balanceren en uitlijning.
- Diagnose stellen, revisiewerkzaamheden.
- Schadeherstel.
- Occasions inkoop en verkoop.
- Onderdelen verkoop (zowel gebruikt van Alfa Romeo als nieuwe onderdelen van originele kwaliteit).

Distributieriem Alfa Romeo

Auto onderhoud is bij iedere auto een jaarlijks terugkomend voorval. Wij adviseren dat ongeacht hoeveel kilometers u rijd in een jaar, om tenminste een keer per jaar uw olie te laten verversen en oliefilter te vervangen. Door veel mensen wordt de fout gemaakt door te lang door te rijden met dezelfde olie, waardoor de olie in de motor gaat aankoeken en er zogenaamde sludgevorming ontstaat. Een gevolg hiervan kan zijn dat er allerlei storingen ontstaan in de motor en de auto meer benzine gaat verbruiken. Vooral bij auto's waar doorgaans rustig mee gereden wordt, of alleen hele korte afstanden is dit een veelvoorkomend probleem.

Bij de APK keuring laten wij uw auto keuren bij een onafhankelijk keuringsstation. Na de keuring nemen we met u contact op ofdat de auto goedgekeurd is, of als de auto afkeurpunten heeft, welke deze zijn en wat dit voor u gaat kosten. De APK keuring is  een periodieke keuring, maar wij houden u op de hoogte wat u in de toekomst aan onderhoud kan verwachten.

Sommige auto's zijn uitgerust met een distributieketting, maar er zijn ook auto's uitgerust met een distributieriem. Voor een distributieriem gelden onderhoudsintervallen, welke per merk en type auto kunnen verschillen. In het instructieboek van uw auto staat meestal de onderhoudsinterval van uw distributieriem. Let wel, deze interval dient strict nageleefd te worden, Als u de onderhoudsinterval overschrijft, bestaat de kans dat de distributieriem breekt en er ernstige motorschade optreedt.

Om uw auto kwalitatief goed te onderhouden leveren wij producten van onderstaande merken:

Magneti Marelli, auto onderdelen, leverancier auto onderdelen, originele onderdelen.Motorolie ENIForte, brandstoftoevoeging

 

Volg ons op:

  

Onze openingstijden:

Maandag : 8:30 t/m 17:30
Dinsdag : 8:30 t/m 17:30
Woensdag : 8:30 t/m 17:30
Donderdag : 8:30 t/m 17:30
Vrijdag : 8:30 t/m 17:30
Zaterdag : 9:00 t/m 17:00
Zondag : Gesloten
   

's Avonds uw auto brengen of ophalen is ook mogelijk als u van tevoren telefonisch contact met ons opneemt. Tel. nr: 0167-534675
E-Mail: alfa@robaracing.nl